Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Wietnam to kawowy gigant. Drugi po Brazylii największy producent kawy na świecie. Jeśli piliście kiedyś robustę, to z ogromną dozą prawdopodobieństwa była to kawa z Wietnamu.
Wietnam to kawowy gigant. Drugi po Brazylii największy producent kawy na świecie. Jeśli piliście kiedyś robustę, to z ogromną dozą prawdopodobieństwa była to kawa z Wietnamu.
Serce Afryki i typowo rolniczy kraj, jakim jest Rwanda wymusza pewne działania mające na celu zapewnienie utrzymania pracujących tam rolników. Jednym z nich jest organizacja rolnicza - Kagano. Skupia około 650 rolników produkujących kawy odmiany Burmon. Jedną z nich jest właśnie Grade A...
Rwanda jest krajem typowo rolniczym, każdy rolnik uprawiając swoje niewielkie pole należy do większej organizacji, skupiającej interesy całego związku. Jednym z nich jest Kagano. Skupia około 650 rolników produkujących kawy odmiany Burmon. Jedną z nich jest właśnie Grade A
Bardzo aromatyczna, lekko kwaskowata i niezbyt mocna kawa pochodząca znad Pacyfiku. Czystość powietrza, naturalny proces uprawy, idealny klimat i liczne, wulkaniczne wzgórza. To wszystko sprawia, że Kawa Salwadorska SHB jest tak wyśmienita. Warto spróbować.
Bardzo aromatyczna, lekko kwaskowata i niezbyt mocna kawa pochodząca znad Pacyfiku. Czystość powietrza, naturalny proces uprawy, idealny klimat i liczne, wulkaniczne wzgórza. To wszystko sprawia, że Salwadorska kawa mielona SHB jest tak wyśmienita. Warto spróbować.
Dominikana już od początku XVIII wieku okazała się rajem dla upraw kawy. Pierwsze ziarna tej odmiany dotarły na wyspę z Martyniki. Od tego czasu sposób uprawy i obróbki mocno się zmienił, ale smak i aromat ziaren kawy pozostał...
Trzy litery AAA to znak, że wygląd każdego z ziaren kawy wprawi Cię w zachwyt, a fantastyczny smak i aromat przeniesie Cię wprost do słonecznych tropików Dominikany...