Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Peruwiańskie smaki kawy doskonale widoczne w kawie mielonej Skarb Andów. Faktycznie, szczęśliwi są mieszkańcy tamtych rejonów, że maja na miejscu tak wspaniałą kawę. Chcesz mieć i Ty?
Kawa z Andów - to chyba najkrótsza możliwa forma reklamy tej poszukiwanej arabiki. Uprawa ziaren tego rodzaju kawy gwarantuje niesamowite doznania podczas degustacji. Naprawdę warto poczuć tę magię peruwiańskiej kawy.
Jeśli turysta ma dostęp do miejsc, gdzie uprawia się kawę oraz może bez problemu zwiedzać całą ścieżką wytwarzania, od zbioru do pakowania i wysyłki, to oznacza, ze producenci tej peruwiańskiej kawy nie mają nic do ukrycia, a kawa jest wręcz idealna...
Produkcja tego gatunku kawy jest przedsięwzięciem rodzinnym: szwajcarsko-peruwiańskim. Ziarna kawy prosto z farm, które otwarte są dla wszystkich zwiedzających, trafiają prosto do klientów, bez żadnych pośredników.
Mistrzostwo świata w kategorii robusta. Kawa uważana za wzorcowy przykład dla tego gatunku. Duże ziarna o harmonijnych, regularnych kształtach. Do tego potężna dawka kofeiny (dwa razy większa niż w standardowej arabice). Idealna do wykonywania mieszanek oraz do porannego espresso.
Mistrzostwo świata w kategorii robusta. Kawa uważana za wzorcowy przykład dla tego gatunku. Duże ziarna o harmonijnych, regularnych kształtach. Do tego potężna dawka kofeiny (dwa razy większa niż w standardowej arabice). Idealna do wykonywania mieszanek oraz do porannego espresso.
Idealna propozycja szczególnie dla tych, którzy nie wyobrażają sobie poranka bez solidnej dawki kofeinowej energii. Co ciekawe, mimo że to stuprocentowa robusta, jej charakterystyczny posmak jest praktycznie niewyczuwalny.