Tanzania AA Ngila Estate - Kawa arabica z Tanzanii - gwarancja dobrego smaku i aromatu kawy. Kawa Afryki wschodniej, z rejonów Kilimandżaro. Doskonały smak i cena. Kawa Tanzania.
 

Tanzania AA Ngila Estate | Arabica | Kawa ziarnista

Doskonałe warunki klimatyczne i geograficzne sprawiają, że uprawiana tam kawa arabica nie ma sobie równych. Ziarna w rozmiarze AA gwarantują wręcz intensywność smaków. Jedna z bardziej znanych kaw z Tanzanii jest już dostępna w naszym sklepie.
Dostępność: Wyślemy w 1-2 dni robocze
25,99

Co wyróżnia kawę Tanzania AA Ngila Estate ?

Największe tropikalne jezioro świata, wulkany i pokryty śniegiem szczyt Kilimandżaro. Jak widać, kawa z Tanzanii dojrzewa w bajecznych plenerach. Smak jej dużych ziaren jest równie niezwykły jak tereny, na których znajdują się plantacje krzewów kawowych...

 

Musisz mieć tę kawę arabica, jeśli...

 - masz ochotę na espresso z ziaren zbieranych nieopodal afrykańskich śniegów Kilimandżaro;
 - lubisz poranną kawę, która delikatnie wprowadzi Cię w dobry nastrój;
 - szukasz gatunku kawy ziarnistej o lekkiej goryczce, małej kwaskowatości i orzechach włoskich subtelnie pobrzmiewających w tle;

 

Gdzie rośnie kawa Tanzania AA Ngila Estate ?

Ta niezwykle łagodna kawa powstaje w miejscu pełnym kontrastów. W kraju, w którym gorące tereny sąsiadują ze zaśnieżonymi szczytami gór, a suche, afrykańskie powietrze nawilżane jest przez jedne z największych jezior świata.
Plantacja o nazwie Ngila Estate znajduje się na wysokości ponad półtora kilometra nad poziomem morza, w okolicach, w których w przeszłości dochodziło do erupcji wulkanicznych. Gleba, która powstała dzięki temu, przepełniona jest składnikami odżywczymi, za którymi krzewy kawowca wręcz przepadają. Zdecydowana większość produkcji kawy w Tanzanii odbywa się na niewielkich plantacjach.

 

Jak powstaje kawa arabica Tanzania AA Ngila Estate ?

Skrót AA oznacza, że ziarna kawy są naprawdę dorodnych rozmiarów. Powszechnie sądzi się, że wielkość ziaren ma wpływ na smak naparu. Im większe ziarna, tym większa drzemie w nich pełnia smaków i aromatów.
Kwiecień i maj to czas, kiedy ziarna tego gatunku kawy są zbierane, a następnie poddawane obróbce na mokro. Proces ten znakomicie wpływa na końcowy smak produktu. To dość rzadko stosowana technika, ponieważ wiele miejsc w Afryce boryka się z problemem niedoboru wody. Na szczęście Tanzania jest krajem, w którym zjawisko to nie występuje. Ziarna po umyciu suszone są na słońcu.

 

Co zawiera filiżanka kawy ziarnistej Tanzania AA Ngila Estate ?

Już sama świadomość tego, skąd pochodzi ten gatunek kawy, może powodować lekki zawrót głowy. Wystarczy wyobrazić sobie bajeczne plenery afrykańskie, olbrzymie, pełne życia jeziora, które odkrywali romantyczni awanturnicy i podróżnicy w XIX wieku i potężne Kilimandżaro majaczące gdzieś w tle, by filiżanka popołudniowej kawy Tanzania Ngila Estate stała się rytuałem niemalże magicznym.
Kawa Tanzania AA to prawdziwa kwintesencja delikatności. Jakby chciała nam powiedzieć: spokojnie, delektuj się powoli każdym łykiem, odkrywaj delikatne nuty orzechów, pieść swoje zmysły goryczką i... ciesz się tą chwilą.

.

 

Dlaczego warto wybrać nasz Sklep Internetowy z kawą ?

 - kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
 - po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.

 

Specyfikacja
Rodzaj palenia kawy: średnie
Rodzaj: ziarna 100% arabica
Gatunek: 100% arabica
Moc: średnia
Kwaskowatość: średnia
Aromat: owoce, wanilia, czekolada
Smak: intensywna z pikantna nutka
Plantacja/Region: moshi kilimandżaro
Body: bogate