Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Kawa z Andów - to chyba najkrótsza możliwa forma reklamy tej poszukiwanej arabiki. Uprawa ziaren tego rodzaju kawy gwarantuje niesamowite doznania podczas degustacji. Naprawdę warto poczuć tę magię peruwiańskiej kawy.
Mistrzostwo świata w kategorii robusta. Kawa uważana za wzorcowy przykład dla tego gatunku. Duże ziarna o harmonijnych, regularnych kształtach. Do tego potężna dawka kofeiny (dwa razy większa niż w standardowej arabice). Idealna do wykonywania mieszanek oraz do porannego espresso.
Mistrzostwo świata w kategorii robusta. Kawa uważana za wzorcowy przykład dla tego gatunku. Duże ziarna o harmonijnych, regularnych kształtach. Do tego potężna dawka kofeiny (dwa razy większa niż w standardowej arabice). Idealna do wykonywania mieszanek oraz do porannego espresso.
Idealna propozycja szczególnie dla tych, którzy nie wyobrażają sobie poranka bez solidnej dawki kofeinowej energii. Co ciekawe, mimo że to stuprocentowa robusta, jej charakterystyczny posmak jest praktycznie niewyczuwalny.
Wietnam to kawowy gigant. Drugi po Brazylii największy producent kawy na świecie. Jeśli piliście kiedyś robustę, to z ogromną dozą prawdopodobieństwa była to kawa z Wietnamu.
Wietnam to kawowy gigant. Drugi po Brazylii największy producent kawy na świecie. Jeśli piliście kiedyś robustę, to z ogromną dozą prawdopodobieństwa była to kawa z Wietnamu.
Serce Afryki i typowo rolniczy kraj, jakim jest Rwanda wymusza pewne działania mające na celu zapewnienie utrzymania pracujących tam rolników. Jednym z nich jest organizacja rolnicza - Kagano. Skupia około 650 rolników produkujących kawy odmiany Burmon. Jedną z nich jest właśnie Grade A...