Etiopia posiada wielowiekową tradycję uprawy krzewów kawowca. To jeden z najstarszych producentów i eksporterów kawy. Mieszkańcy kraju zajmują się uprawą krzewów kawowych już od początków XVI wieku. Posiadają wyjątkowe receptury, które pozwalają im otrzymywać bujne krzewy i ziarna wysokiej jakości. W naszym asortymencie znajdziesz kawę ziarnistą Etiopię Bonga Forest , która zaskoczy Cię głębią smaku.
Etiopska kawa to organiczne i naturalne ziarna, które pochodzą głównie z małych i lokalnych upraw. Ich właściciele przykładają szczególną uwagę do metod uprawy i poświęcają dużo czasu obróbce. Dzięki temu, że Etiopia nie zajmuje się masową produkcją taniej kawy, możemy tam znaleźć prawdziwe perełki o wyjątkowym bukiecie smakowym. W 2009 roku Etiopski rząd uruchomił specjalny program, który pomaga efektywnie i skutecznie zarządzać eksportem kawy. Sprawiło to, że pozycja produkcji kawy jako znaczącego filara w tym sektorze gospodarki wzrosła.
Bonga znajduje się w południowo-zachodniej części Etiopii, w dolinie Barta. Uprawy tego gatunku znajdują się w regionie Kafa, gdzie pracownicy plantacji ręcznie wybierają najlepsze ziarna, by dostarczyć kawoszom napój o niezwykłym połączeniu smaku i aromatu. Kremowa cielistość zapewnia nowe doznania Twoim kubkom smakowym. W filiżance Etiopii Bonga Forest odnajdziesz nuty kwiatowe i owocowe. Dlatego kawa ta doskonale sprawdzi się jako gorący napój o poranku, za pomocą którego zapewnisz sobie zastrzyk energii. W jednym łyku tej kawy odkryjesz także niezwykły posmak kakao, który wzbogaca bukiet smakowy Etiopii Bonga Forest. Kawa posiada wyczuwalny aromat słodkich cytrusów. W palarni Bogactwokaw sami palimy ziarna sprowadzone od zaufanych eksporterów i producentów. Dzięki temu zachowasz pewność, że wybrana kawa będzie zachwycać Cię niezwykłym połączeniem aromatu i nut smakowych. Skorzystaj z naszej oferty i sprawdź sam!