Kawa Indonesia Mandheling Grade 250g | Kawa Indonesia Mandheling Grade 500g | Kawa ziarnista arabica z Indonezji. Gwarantowana jakość kawy. Kawy indonezyjskie w sklepie internetowym z kawą.
 

Indonesia Mandheling Grade 1 | Arabica | Kawa ziarnista

Sumatra, jako jedna z indonezyjskich wysp potrafi zaskakiwać. Nie tylko bogactwem naturalnej flory i fauny, ale tym, co można uzyskać wraz z wiedzą ludzką. Jedna z bardziej wyszukanych kaw indonezyjskich - spróbuj...
Dostępność: Wyślemy w 1-2 dni robocze
30,59

Co wyróżnia kawę Indonesia Mandheling Grade 1 ?

Powiedz mi, kto cię lubi, a powiem ci kim jesteś. Tak się składa, że głównymi odbiorcami tego gatunku kawy są Japończycy oraz Niemcy – klienci nad wyraz wymagający...

 

Musisz mieć tę kawę arabica, jeśli...

 - lubisz kawę mocno pobudzającą i dodającą wigoru;
 - szukasz kaw ziarnistych o niewielkiej kwaskowatości;
 - masz ochotę na gorzką czekoladę nadziewaną orzechami, z nutami orientalnych przypraw;
 - chcesz spróbować jak smakuje kawa ziarnista obrabiana w nietypowy sposób;

 

Gdzie rośnie kawa Indonesia Mandheling Grade 1 ?

Indonezja to ponad 17 tysięcy wysp zamieszkanych przez około 300 grup etnicznych, które posługują się niemal 600 językami i dialektami. To także gorący, tropikalny klimat i mnóstwo wulkanów. Te ostatnie mają ogromne znaczenie dla plantacji kawy, ponieważ gleba wulkaniczna nasycona jest minerałami i odżywczymi składnikami niczym ciasto drożdżowe rodzynkami i bakaliami.
Pierwsze sadzonki kawy przewędrowały na terytorium dzisiejszej Indonezji w XVII wieku z Jemenu. Prezentowany gatunek uprawiany jest na jednej z najbardziej znanych indonezyjskich wysp – Sumatrze, w rejonie Padang. Plantacje znajdują się na wysokości 1100-1300 metrów nad poziomem morza.

 

Jak powstaje kawa arabica Indonesia Mandheling Grade 1 ?

Ziarna tego gatunku kawy dojrzewają przez 9 miesięcy w ekologicznych warunkach. W czasie pory suchej – owoce kawowca schną, zaś w porze deszczowej – nasycają się tropikalną wilgocią. Na szczególną uwagę zasługuje proces obróbki. Po wysuszeniu całych owoców, skórki i miąższ poddawane są oczyszczającej kąpieli w zimnej wodzie.
Dzięki przedłużeniu okresu, w którym ziarno styka się z owocnią – ziarno wypełnia się bogactwem różnego rodzaju substancji organicznych, co przekłada się na niezwykły smak produktu finalnego.

 

Co zawiera filiżanka kawy ziarnistej Indonesia Mandheling Grade 1 ?

Przede wszystkim dawkę kofeiny, która skutecznie dodaje energii na wiele godzin. Oczywiście, to tylko efekt uboczny picia każdego gatunku kawy. Tym, co wyróżnia i odróżnia od siebie ziarna z różnych plantacji, regionów i kontynentów, są doznania zmysłowe: smakowe i zapachowe.
W przypadku kawy Indonesia Sumatra Mandheling, która oznaczona jest symbolem Grade 1 (najwyższa jakość produktu), możemy liczyć na mocny akcent czekoladowy, nuty przypraw, drewna, karmelu i orzechów. Do tego niewielka kwaskowatość, która pozwala wspaniale wybrzmieć wyżej wspomnianym smakom.

 

Dlaczego warto wybrać nasz Sklep Internetowy z kawą ?

 - kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
 - po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.