Aromatyczny zapach, niezapomniany smak – to wszystko charakteryzuje kawy z oferty naszego sklepu. Dostępne są ekskluzywne mieszanki, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Można wybrać kawę pochodzącą z Indii, która pobudza i dodaje energii dzięki dużej zawartości kofeiny. Połączenie goryczki ze słodką nutą czekolady doskonale sprawdzi do przygotowywania espresso. Warto także zdecydować się na mieszkankę pochodzącą z Czarnego Lądu. Kawa z Kenii ma w sobie aromat gorzkiej czekolady. Doskonałym wyborem jest też brazylijska Peaberra, która zachwyca łagodnością połączoną ze smakiem mlecznej czekolady. Owocowy posmak maliny z orzechem laskowym pobudza zmysły. Z kolei dla preferujących wyrazisty i bardzo mocny smak polecamy kawę z Wietnamu o delikatnym posmaku fistaszków.
Są kawy, których grzechem jest nie spróbować. Jedną z tych kuszących „propozycji nie do odrzucenia” jest monsunowana robusta prosto z Indii: India Monsooned, której nadaliśmy przydomek „Indyjskie Pobudzenie”. Jeśli chcesz poznać ją z bliska – czytaj dalej.
Prezentowana kawa nie bez przyczyny została przez nas nazwana owocem wiatru. To właśnie za sprawą monsunów i przynoszonego przez nie deszczu i wilgotnego powietrza kawa ta zyskuje swój niepodrabialny i totalnie niepowtarzalny wygląd, smak i aromat. Obróbka ziaren jest czasochłonna, lecz jej efekty są zdumiewające: filiżanka kawy uwodzi nutami prażonych orzechów, karmelu oraz... tytoniu do nabijania fajek.
Jedna z najbardziej znanych na świecie kaw indyjskich. Swój charakterystyczny, intensywny aromat zawdzięcza kilkutygodniowemu działaniu warunków atmosferycznych specyficznych dla tych szerokości geograficznych. Naprawdę intrygująca kawa indyjska.
Zapraszamy na naszą Orzechową Wyspę! Ten gatunek indyjskiej kawy zasłużył sobie na to miano dzięki nutom orzechów włoskich, które atakują zmysły każdego, kto przyrządzi sobie filiżankę tej aromatycznej kawy. Ale orzechy to dopiero początek zabawy. Dzięki stosunkowo niewielkiej zawartości kofeiny, kawą to można delektować się praktycznie przez cały dzień. Do tego dochodzą akcenty winne, przypraw korzennych, karmelu i... wiśni. Ekscytująca mieszanka, prawda? A całość spowija jeszcze pomarańczowo-czekoladowy aromat...
W południowej części Indii, wokół drugiego co do wielkości miasta Mysore, na wyżynie Dekan, nad rzeką Kaweri, na wysokości średnio 770 m istnieją idealne warunki, aby wyhodować tak znamienitą kawę, o rzadko spotykanym słodkim, czekoladowo - pomarańczowym aromacie.
Korona Indii to gwarancja ziaren, które przeszły niezwykle staranną i rygorystycznie przeprowadzaną selekcję. Taka procedura jest nieodzowna, jeśli produkt finalny ma zaspokoić wymagania nawet najbardziej wybrednych kawoszy. Dla wielu z nich atutem będzie niska zawartość kofeiny, dzięki której można cieszyć się smakiem kawy właściwie przez cały dzień. Natomiast z pewnością wszystkich uwiedzie czarująca gra, którą prowadzą tutaj ze sobą owoce i kwiaty, orzeski ziemne i miód, czy wreszcie gorzka czekolada ze słodkim karmelem...
Kawa Indie Plantation AA pochodząca z idealnie czystych rejonów Półwyspu Indyjskiego, starannie wyselekcjonowane ziarna o jakości AA zapewnia niezapomniane doznania. Stosunkowo niska zawartość kofeiny sprawia, że jej charakterystycznym smakiem możemy się raczyć przez cały dzień.
Sumatra, jako jedna z indonezyjskich wysp potrafi zaskakiwać. Nie tylko bogactwem naturalnej flory i fauny, ale tym, co można uzyskać wraz z wiedzą ludzką. Jedna z bardziej wyszukanych kaw indonezyjskich - spróbuj...