Bogactwo Kaw

Etiopia Yirgacheffe Grade 1 | Arabica | Kawa mielona

Specyfikacja

  • Body:

    ciężkie

  • Profil palenia:

    średnie

  • Rodzaj:

    mielona 100% arabica

  • Gatunek kawy:

    100% arabica

  • Moc:

    średnia

  • Kwasowatość:

    niska

  • Aromat:

    słodki, kwiatowy

  • Smak:

    złożony, owocowy; herbata, kwiaty, cytryna

  • Plantacja/Region:

    Yirgacheffe

Cena

36,90 zł

Waga produktu:

Grubość mielenia:

Etiopia Yirgacheffe Grade 1 | Arabica | Kawa mielona

  • Etiopia, uważana za ojczyznę kawy, do dzisiaj dostarcza smakoszom tego wybornego trunku najlepsze gatunki ziaren. Nie inaczej jest w przypadku gatunku Etiopia Yirgacheffe Grade 1 natural, który uznawany jest przez koneserów za jeden z ciekawszych produktów w swojej kategorii na świecie. Szczep uprawiany jest na wysokości od 1800 do 2100 metrów n.p.m. w idealnych warunkach klimatycznych dla rozwoju kawowca.

    Po skosztowaniu filiżanki tego wyśmienitego gatunku żadna kawa nie będzie już smakować tak samo! Etiopia Yirgacheffe Grade 1 natural przypadnie do gustu nie tylko największym koneserom. Dzięki delikatnej, miodowej nucie spodoba się także osobom, których kubki smakowe nie są przyzwyczajone do bardziej wytrawnych kompozycji. Podobnie jak w przypadku wielu innych szczepów etiopskich, prezentowany tutaj produkt pochodzi z organicznych upraw z regionu Yirgacheffe, gdzie jest ręcznie zbierany. Dzięki temu w zakupionej paczce znajdziemy wyłącznie starannie wyselekcjonowane ziarna, których smak zachwyca przy każdym łyku. Również aromat kawy nie ma sobie równych, w trakcie parzenia wyczuwalne są delikatne nuty kwiatowe oraz owocowe, które wzmagają apetyt na kolejny łyk.

    W naszym sklepie internetowym oferujemy wyłącznie świeże, starannie wybrane ziarna najwyższej jakości. Zapewniamy też błyskawiczną wysyłkę zamówionych towarów, a przy zakupach na kwotę minimum 149 złotych, w całości pokrywamy koszt dostawy. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi produktami, wśród których można znaleźć najlepsze gatunki ziaren z całego świata.