Etiopia to kolebka kawy. Miejsce, skąd ziarna otaczane czcią przez smakoszy, rozprzestrzeniły się na cały świat. Jeśli chcesz poznać pierwotny smak owoców krzewu kawowego – zacznij od początku. Od samego źródła...
- masz ochotę na kawę, od której wszystko się zaczęło;
- lubisz kawę ziarnistą o mocnym, owocowym smaku;
- chcesz spróbować, jak wspaniale pachnie kawa o aromacie kwiatów i owoców cytrusowych;
- cenisz kawy świetnie zbalansowane, o lekkiej kwasowości;
- lubisz pozytywne zakończenia, takie jak jedwabisty posmak pozostający w ustach po wypiciu markowego espresso.
Etiopia, region Kaffa, tereny położone na wysokości między 1400 a 2100 metrów nad poziomem morza, a na nich dziko rosnące krzewy kawy, które przed nadmiernym spaleniem promieniami afrykańskiego słońca chroni cień rzucany przez tamtejsze lasy. Ziarna pochodzące z krzewów kawowca od wieków dostarczały energii i pieściły zmysły miejscowej ludności. Dziś, kawa etiopia to produkt, który jest chlubą całego kraju i towarem eksportowym, który cenią nawet najbardziej wybredni kawosze.
Kawy afrykańskie są z reguły poddawane obróbce metodą na sucho. Ma to swoje uzasadnienie w tym, że kontynent ten w wielu miejscach boryka się z suszą. Prezentowana kawa powstaje jednak w inny sposób. Jej ziarna są płukane, stąd też w jej nazwie pojawia się angielski termin washed. Ziarna tak potraktowane wspaniale „odwdzięczają się” niepowtarzalną głębią smaku i cudownym aromatem.
Każdy kolejny łyk tego niezwykłego napoju, to podróż krainy, w której zaczęła się kawowa gorączka obejmująca dziś cały świat. Etiopska kawa zaskakuje pełnią kwiatowego i cytrusowego aromatu. Lekkości dodaje jej nieznaczna kwaskowość i perfekcyjny balans, który sprawia, że każda filiżanka będzie wprowadzać Cię w stan radosnej euforii i przyjemnego relaksu...
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.