Dlaczego kawie Terrazu San Rafael nadaliśmy nazwę Kawa z kawowego raju?
Ponieważ legendarna dolina Tarrazu w Kostaryce ma wszelkie atuty, by spełniać każdą „zachciankę” krzewów kawowca: idealny klimat, odpowiednią ilość opadów w ciągu roku, nasłonecznienie oraz znakomite gleby pochodzenia wulkanicznego.
Dlaczego warto kupić tę kawę mieloną ?
- Bo warto sprawdzić, jak działją jej pobudzająca moc w senny poranek;
- Bo jej zrównoważona, „cytrusowa” kwasowość warta jest uwagi każdego kawosza;
- Bo jej orzeźwiające nuty orzecha włoskiego nadają jej niezwykłej szlachetności;
- Bo bogaty smak i aromat to coś, co z pewnością przypadnie Ci do gustu;
- Bo to jedna z tych kaw, które doskonale smakują zaparzone po turecku.
Gdzie rośnie kawa mielona Terrazu San Rafael ?
Południowo-zachodnia część Kostaryki, dolina Tarrazu w prowincji San Jose. To tam, na wysokości pomiędzy 1200 a 2000 metrów znajdują się gleby wulkaniczne wypełnione po brzegi składnikami odżywczymi, które wspaniale wpływają na rozwój uprawianych tam krzewów kawowca. Pomaga im w tym zadaniu idealny klimat. W efekcie dolina Tarrazu jest miejscem wręcz wymarzonym do uprawy wyjątkowo wymagających gatunków kawy arabika.
Jak powstaje kawa mielona Terrazu San Rafael ?
Ziarna tego gatunku arabiki zbierane są ręcznie począwszy od grudnia do lutego, a następnie poddawane obróbce metodą na mokro oraz suszeniu na słońcu.
Proponujemy spróbować inne kawy z Kostaryki.
- kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
- po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.