Bogactwo Kaw

Peru

Jedna z najlepszych kaw BIO pochodzi z Peru. Wyróżnia się szczególnymi walorami smakowymi. Otóż czuć w niej słodkie nuty czekolady połączone z intensywnym aromatem. Warto zwrócić uwagę na niskie body przy pełnej kwasowości. Dzięki temu każda filiżanka spełni oczekiwania największych koneserów. Kolejną zaletą jest sama uprawa, która jest zrównoważona i odbywa się tylko i wyłącznie na zdrowych i żyznych glebach, co zapewnia najwyższą jakość kawy. Podczas produkcji nie stosuje się żadnych konserwantów. Cały proces jest jawny, kontrolowany na każdym etapie i jednocześnie odbywa się w poszanowaniu środowiska, ale i pracy ludzkiej. Farmy, gdzie uprawia się kawowce, są otwarte dla zwiedzających.  Dostępna jest zarówno kawa w ziarnach, jak i mielona. Warto z niej przygotować pyszne espresso lub lungo. Może być także bazą do napojów kawowych.