Kawa Thailand Doi Chaang A | Kawa ziarnista arabica z Tajlandii. Gwarantowana jakość kawy. Sklep internetowy z kawą Bogactwokaw.pl to najwyższa jakość, doskonały aromat i smak kaw w Twoim domu.
 

Thailand Doi Chaang A | Arabica | Kawa ziarnista

Tajlandia nie jest powszechnie kojarzona z uprawą kawy. Nic dziwnego – pierwsze plantacje Doi Chaang powstały tam dopiero na początku lat osiemdziesiątych XX wieku. Efekty przerosły jednak najśmiejsze oczekiwania. Otrzymano kawę, która bez kompleksów może walczyć o miano jednej z najlepszych arabik świata.
Dostępność: Brak towaru
38,98

Co wyróżnia kawę Thailand Doi Chaang A ?

Cechą charakterystyczną tego gatunku tajskiej kawy jest naturalnie niski poziom kofeiny. Oznacza to, że można jej spożywać znacznie więcej, niż jest to tradycyjnie przyjęte. A dzięki temu – o wiele dłużej delektować się jej kwiatowymi nutami i wyraźnymi, długo pozostającymi w ustach słodkawymi, miodowymi akcentami. Na uwagę zasługuje także jej zbalansowana kwasowość oraz fakt, iż do jej produkcji nie wykorzystuje się sztucznych nawozów (kawa uprawiana jest w sposób ekologiczny).

 

Musisz mieć tę kawę, jeśli ?

  • masz ochotę na kąpiel w miodowej słodyczy;
  • lubisz kawy, których zawartość kofeiny jest jedynie lekko zaznaczona;
  • chcesz spróbować kawy uprawianej w słynnym Złotym Trójkącie;
  • szukasz rzadko spotykanych kaw organicznych;
  • chcesz spróbować jednej z najbardziej niezwykłych arabik na świecie.

 

Gdzie rośnie kawa arabica Thailand Doi Chaang A ?

Tajlandia to kraj położony w Azji Południowo-Wschodniej. Panują tam znakomite warunki do uprawy kawowca. Kawa Doi Chaang jest uprawiana na terenie miejscowości Doi Chaang i Ban Mai Pattana w okręgu Tambon Wawee, Mae Suai w prowincji Chiangrai. Tereny te znane były w przeszłości z uprawy opium. Rząd Tajlandii postanowił wspomóc tamtejszą ludność, pomagając w zakładaniu plantacji kawy. Ciekawostką jest fakt, iż uprawy kawy są w Tajlandii obficie subsydiowane przez państwo.

 

Jak powstaje kawa Thailand Doi Chaang A ?

Owoce tego gatunku kawy zbierane są od listopada do marca. Staranne selekcjonowanie ziaren już na krzewach pozwala poddać przetworzeniu wyłącznie najbardziej dojrzałe owoce. Po zebraniu następują niezwykle pracochłonny, wieloetapowy proces obróbki metodą na mokro. Używa się do tego czystej, źródlanej wody.

 

Czym zaskakuje filiżanka kawy Thailand Doi Chaang A ?

Fenomenalną jakością ziaren i wyjątkowym, szalenie przyjemnym słodkim posmakiem. Na uwagę zasługują zmysłowe nuty kwiatowe oraz wyjątkowa niska zawartość kofeiny, która czyni z Doi Chaang napój idealny na każdą porę dnia.

 

Proponujemy spróbować inne kawy z Tajlandii.

Dlaczego warto wybrać nasz Sklep Internetowy z kawą ?

 - kawy w naszym sklepie są zawsze świeże, aromatyczne, najwyższej jakości - Gwarancja świeżości kawy.
 - po dokonaniu zakupu gwarantujemy ekspresową wysyłkę. Więcej informacji na na stronie: Szybka dostawa kawy.